MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Párkányok, könyöklők?

Párkányok, könyöklők? Az ablakok gyakorlatilag elképzelhetetlenek könyöklők és párkányok nélkül. Funkciójukból adódóan teljességgel nélkülözhetetlenek, kívül és belül egyaránt. Kívül a lefolyó víz elvezetésére szolgálnak a párkányok, belső oldali könyöklők pedig dekoratív megjelenésükkel egészítik ki az ablakokat.

A fém külső párkányok, gyártótól függően porfestett alumíniumból és acéllemezből –lindabból, helotopból- készülnek. A nemeskő párkányok valamilyen kő granulátumból, csiszolt felületű kőlapból –márvány- kerülnek legyártásra. Ez a két párkánytípus, a tartósságukat szemelőt tartva, kiváló választások kültérre. Továbbá az időjárás viszontagságainak kevésbé kitett külső oldali párkányok készülhetnek PVC-ből is -kamrásszerkezetű, vagy habosított magú műanyagból-. Vastagságuk 9 és 20 mm, szélességük 175 – 300 mm közé tehető, továbbá oldalzáró idommal vannak ellátva. A lemezekből gyártott párkányok méretei zömmel megegyezőek a műanyagéval, azonban ezek szélességét esetenként méretre szabják a szél felhajlások következtében –ezzel minimálisra csökkentve a beázás lehetőségét-. A nemes kőből –pl: márványból, gránitból stb.- gyártott párkányokhoz is készítenek végzáró elemeket, külső oldalon ugyancsak a beázást hivatottak meggátolni, míg a belső oldalán csupán esztétikai jelentőségük van, illetve rögzítő fülekkel vannak ellátva, melyeket a habarcsréteg tart szilárdan. Külső oldali párkányok, fajtától függetlenül 1 cm-es lejtéssel kerülnek a helyükre!

Beltérre zömmel a –fa utánzatú- PVC párkányokra esik a választás. Ezek dekoratív megjelenése és rendkívül kedvező ára igazán jó ár-érték arányt képvisel. Akár 300 mm-es szélességik kivallóan alkalmazhatók, elhelyezésük pur habbal gyors és tartós. Belső könyöklőként még a vízálló, dekoritlemezzel borított, farostlemezből készült könyöklőket szokták elhelyezni, melyet speciális vízzáró ragasztóval szokás felragasztani, legfeljebb 4 méter hosszú és 60 cm széles lehet.

Tehát, a külső oldali párkányok készülhetnek számos, kifejezetten kültérre szánt alapanyagból, hogy hosszú éveken át megóvják az ablakokat, falakat a rendszeres beázástól. Míg a belső oldali könyöklők esztétikai szerepet töltenek be, tökéletesen kiegészítve a lakás/ház ablakait.