MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu

Fontos tudni

Egy nyílászáró ára mit tartalmaz?

A nyílászáró ára tartalmazza a teljes profilszerkezetet, üveget, kilincset és a vasalatot. A nyílászáró -ajtó vagy ablak- ára nem tartalmazza a beépítést, kőművesmunkát, kiszállítást, takaróléceket, belső könyöklőket, külső párkányokat, szúnyoghálót, redőnyt, stb. A nyílászárókhoz tartozó kiegészítők külön tételt képeznek.

Hány légkamrás ablakra van szükségem?

A keretszerkezetben lévő tér, fizikai felosztása, kisebb, zárt légterekre. Ez az érték három és hét kamrás szerkezetek közt változik. Minél magasabb egy nyílászáró légkamráinak száma, annál jobb hőszigetelési, hanggátlási mutatóval rendelkezik, továbbá statikailag is erősebb. Példa a három és ötkamrás szerkezetek hőveszteségi értékeire. (Minél kisebb ez az érték, annál jobb az ablak hőveszteségi mutatója.) Háromkamrás nyílászárók esetében K(U)= 1,5 – 2,0 Ötkamrás nyílászárók esetében K(U)= 1,1 – 1,4

Mit érdemes tudni a beépítési mélységről?

Beépítési mélység során a szerkezet profilvastagságáról beszélünk. Hét légkamrás nyílászárók esetében 80 mm-es profilvastagság a jellemző, öt légkamrás szerkezetek esetén kb. 70 mm, három légkamrás szerkezetek esetében pedig megközelítőleg 60 mm-es profilvastagság az általános. Természetesen a légkamrák számától függően nő a profilvastagság is, így egy hét légkamrás 80 mm-es profilvastagsággal rendelkező nyílászáró, jobb szigetelés, hanggátlási és statikai tulajdonságokat tudhat magáénak.

Megrendeléstől számítva mikor kerül sor a nyílászáró beépítésére, cseréjére?

Gyártási idő: Termékeink eltérő gyártási idővel rendelkeznek, amik jellemzően 2 és 6 hét közé esnek. Időpont egyeztetés: Az ablak megérkezését és az anyaghátralék térítését követően történik az időpont egyeztetés. Mind két fél számára megfelelő, legközelebbi időpont egyeztetése a beépítésre vagy cserére. Beépítési idő: A beépítési idő a beépítendő szerkezetek számától és az azokhoz rendelt kiegészítők mennyiségétől függ. EGY ablak vagy ajtó esetében a rendelt kiegészítőktől függően (Pl.: takaróléc, redőny, aereco) a beépítési idő körülbelül 1-2 óra. Komplett családi házak esetén törekszünk 1 nap alatt véghezvinni a beépítést vagy cserét, akkor is, ha az már az esti órákba tolódik át. Azonban a körülményektől függően 1-2 napos beépítési idő is előfordulhat.

A lakásfelújítás mely fázisában kell véghezvinni a nyílászárók cseréjét?

Bontás nélküli nyílászáró beépítés és panellakások esetében bármikor. Bontásos nyílászáró csere esetén, burkolás, glettelés, festés fázisai előtt legkésőbb!

Nyílászárócsere kivitelezése során mire kell számítanom?

Reggel 8-9 óra közt a beépítők a helyszínre szállítanak minden beépítendő szerkezetet, és a szükséges szerszámokat, felszerelést. Természetesen a munka a régi nyílászárók kibontásával kezdődik, majd helyükre kerülnek az új szerkezetek. Ezt követi az ajtó, ablak szigetelése, párkányok felhelyezése, takarólécek felszerelése, majd a redőny és szúnyogháló felhelyezése. A munkafolyamatot, a szerkezetek finomhangolása és az átadás-átvétel zárja.

Mivel jár egy nyílászáró beépítetése?

Minden esetben zajjal és porral jár a nyílászárók cseréje! Azokban a helységekben ahol megvalósul a nyílászáró csere, mindenképpen érdemes a portól védendő tárgyakat letakarni esetleg eltávolítani. A nyílászáró előtti részeket pedig ki kell üríteni, hogy szakembereink könnyen és biztonsággal hozzáférjenek a nyílászárókhoz. Amennyiben a környéken a parkolás nehézkesnek mondható, érdemes gondoskodni ideális parkolóhelyről, hiszen a nyílászárók kézi szállítással kerülnek a munkaterületre. Szállításúk nehéz és balesetveszélyes!

Mi történik a kibontott ablak és ajtó részeivel?

Kérésre, költségtérítés ellenében, elszállítjuk a kibontott nyílászárókat. Az ablak, ajtó bontás nélküli cseréje esetén, - tehát a régi ablak tokjába való beépítés során-, az új és régi ablak közötti hézagot, szigetelő anyaggal töltjük ki, majd takaróléccel eltakarjuk. Megvalósítása kevesebb porral és zajjal jár, azonban centiméterekkel kisebb üvegfelületet kapunk!

Mikor szükséges kőművesmunka?

Ablak, ajtó bontás nélküli az-az tokba építése során, vagy panellakások esetén, kiegészítő kőműves munka nem keletkezik! Bontásos csere esetén, kérésre, megszervezzük a sérült falrészek egy-két napon belüli helyreállítását!

Miért szükséges a kőműves munka?

Nyílászáró csere során a belső falrészek állapotuktól függően sérülhetnek! Ezeknek a hibáknak a helyreállítása kőműves munkát igényel, a külső falrészek jellemzően sértetlenek maradnak. Fontos tudni, hogy az átadást követően, még ha a kőműves munkák nem valósultak meg, nyílászáróink akkor is 100%-ban ellátják funkciójukat. A kiegészítő kőműves munka pusztán esztétikai helyreállítás.

A nyílászáró beépítése tartalmazza a kőműves munkát?

Alapesetben nem. Kérésre természetesen megszervezzük a megfelelő szakemberek bevonását a felújítás végén (spalettázás, vakolás, helyreállítás). Fontos tudni, hogy több nyílászáró esetén jelentős költséget képezhet a spalettázás, mindenképpen érdemes előre kalkulálni!