MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Műanyag ablak tisztántartása

Műanyag ablak tisztántartása Műanyag ablakaink fehérségének megőrzése –a közhiedelemmel ellentétben, miszerint azok a napsugarak hatására besárgulnak – csak és kizárólag a produktum felhasználóján múlik. A mai modern technikával legyártott UV és ütésálló PVC profilok tökéletesen ellenállnak ezeknek a negatív környezeti hatásoknak! Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem is igényel olykor törődést műanyag nyílászáróink külső felülete.

Fontos megértenünk műanyag nyílászáróink esetében, hogy az olyan külső tényezők, mint az esővíz nem csupán víz, hanem különböző légköri szennyeződéseket szállító összetett vegyület. Gondoljunk bele, hogy egy tartósabb esőzést követően, képes gyökeresen megváltozni az időjárás, és a zivatar átfordul verőfényes napsütésbe. A szennyeződések –melyeket az esővíz és a szél hoz magával- lerakódnak a sarkokban, majd rendkívüli gyorsasággal kiszáradnak és egy részük megtapad ezeken a kulcsfontosságú helyeken. Ezt követően a korom, pollen és egyéb anyagok, amiket a szél magával hoz, ugyancsak megtapadnak ezeken a szennyezett, ragacsos felületeken, és egy újabb esős napot követően –főleg ha már a nap sugarai képtelen gyorsan kiszárítani a felgyülemlett iszapos hordalékot-, katalizátorként indítják el a legkülönbözőbb kémia folyamatokat, melyek hatására kialakulnak ezek az igazán nehezen eltávolítható sárgás, barnás, szürkés foltok.

Tehát világosan kiderül, hogy nem maga a PVC profil sárgul be, hanem a rajta lerakódott mikronnyi vastagságú réteg az, ami előidézi a színére vonatkozó elváltozásokat, melyet, ha nem távolít el tulajdonosa, egy következő esőzést követően, az újabb adag hordalék nagyságrendekkel könnyebben megtapad, a már szennyezett felületen.

Természetesen nem kell minden egyes zivatart követően áttörölgetni nyílászáróink felületét, azonban legyünk körültekintőek és legalább évente 2-3 alkalommal, az üvegfelület takarítását követően fordítsunk némi figyelmet a profil gondos letörlésére, -semmi esetre sem szemcsés alapú súrolószerrel- hogy nyílászáróink továbbra is eredeti, tökéletesen fehér fényükben tündökölhessenek évtizedeken keresztül a homlokzati oldalon is.

Amennyiben kérdése van műanyag nyílászárói tisztántartására vonatkozóan, kérjük, forduljon bizalommal ablakszaküzletünk munkatársaihoz, készséggel válaszolnak minden felmerülő kérdésére!