MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Mit jelent az „U” érték?

Mit jelent az „U” érték? Ha meg szeretnénk tudni mennyire jó hőszigetelő egy műanyag ablak, akkor az ún. hőátbocsátási tényezőt kell megvizsgálnunk. Ez pedig az U értékék, melynek mértékegysége a W/m2K. Bővebben ez a mértékegység annyit tesz, hogy hány Watt hőenergia tud átáramlani 1 négyzetméternyi felületen, ha a hőmérséklet 1 Kelvin fokkal emelkedik.

Minden ablaktípusra jellemző U értékek:

  • Ug = Kizárólag az ÜVEG hőátbocsátási tényezőjét adja meg.
  • Uw = A teljes szerkezet hőátbocsátási tényezőjét adja meg.
  • U = A profil hőátbocsátási tényezőjét adja meg.

 

Ahhoz, hogy egy 4 mm-es ablaküveg 5,8-as U értékét megfelezzék, már szükség van egy további üveg elhelyezésére, és az így kialakult rétegek közötti légrés, egy távtartóval megszakítja a hőhidat, ezzel U=2.8 W/m2k-re javítva az üvegezés hőátbocsátási tulajdonságát. A további hőszigetelési képesség növelésére már egy ún. Low-E lágyfém bevonat kerül az üvegre, ezzel tovább felezve az elért U=2,8 W/m2k értéket U=1,4 W/m2k értékre. Az U=1.0 W/m2k értéket már az üvegrétegek közötti Argongáz adja hozzá. Természetesen tovább javítható az 1.0-ás érték, azonban az U=0,7 W/m2k alatti szerkezeteket csak passzív házakba érdemes beépíteni.