MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Fa ablakok a múltból

Fa ablakok a múltból A fából kialakított modern nyílászárók rendkívül esztétikusak, kiválóak a hőszigetelési tulajdonságaik, illetve időtállóságuk is páratlan. Tökéletes példa erre a múltból, a már műemlékként számon tartott épületek nyílászáróinak tartóssága, a mai napig jó szolgálatot tesznek.

A fából előállított nyílászárók számos típusával találkozhatunk a ’70-es évektől napjainkig. Vegyük sorba ezeket a fa ablak típusokat, hogy megértsük, miben különböznek a mai modern fa nyílászáróktól.
1, Először a Tessauer ablakokat említeném meg, melyek elterjedése a panelépületekkel egy időre datálható, a hetvenes-nyolcvanas évek alatt nagyarányban ezeket az ablakokat építették be az építkezések alatt. Két részből tevődnek össze, -egyesített szárnyú ablakok- az egységeket, csavaros kötéssel rögzítették egymáshoz, Tessauer csavarokkal, innen ered az elnevezésük is. Ezek az ablakok egy- és kétszárnyúak, esetenként forgó kialakításúak.
2, A régebbi, körfolyosós társasházak Gerébtokos ablakival folytatnám. A kapcsolt gerébtokos ablakokkal felszerelt épületekben két ablakprofilt építettek be távtartókkal. Ezeknek az ablaktípusoknak két fajtája létezik: az egyrétegű és a kétrétegű. A kétrétegű kivitelt kettő szárnyal látták el, melyek minden esetben befelé nyílnak.
3, A régi parasztházakba jellemzően Pallótokos ablakok kerültek beépítésre, melyek kétszárnyúak.  A külső szárny kifele, míg a belső ablakszárny befele nyílik. Sajnos ezek az ablakok rendkívül rossz hőszigetelési tulajdonsággal bírnak, mindenképpen érdemes cserélni őket.
4, Sofa és Dufa ablakok -1970-es évek ablakai- igen jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek, azonban ez az előny, az akkori árképzést is nagyban befolyásolta, jellemzően a középosztály alatti réteg nem engedhette meg magának.