MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Biztonsági ajtó kategóriák

Biztonsági ajtó kategóriák Alapvetően 3+1 kategóriába sorolhatók a biztonsági bejárati ajtók. Ezeknek az ajtóknak a besorolása az egyes kategóriákba, az ellenállási időnorma alapján történik.

A harmadik az-az leggyengébb kategóriába az 5 perces áttörési, áthatolási ellenállású biztonsági bejárati ajtók tartoznak, az alábbi eszközökkel vizsgálva azok ellenállását: csavarhúzók, műanyag és fa ékek, csőfogó és feszítővas.

A második kategóriába tartozó ajtók már 10 perces áttörési ellenállással rendelkeznek. Azonban ezek már ellenállnak a fent említett eszközökön felül a kalapácsnak, hidegvágónak, vésőnek, fejszének, csapszegvágónak, fűrésznek, fúrógépnek, lemezollónak.

A legmagasabb, 15 perces áttörési idővel rendelkező biztonsági bejárati ajtók az eddig felsorolt eszközökön keresztül további szerszámok ellenállásával is vizsgálva vannak, ezek a következők lehetnek: elektromos daraboló fűrész, elektromos rókafarkú fűrész, hosszabbító cső, koronafúró, sarokcsiszoló. 

Továbbá léteznek a kiemelt kategóriába tartozó 20 perces áttörési idővel rendelkező biztonsági bejárati ajtók, melyek áttörésének időtartamát, a már felsoroltakon felül, a következő szerszámokkal is vizsgálták: 1050/620 W-os, fúrógép, illetve 1900/1175 W-os sarokcsiszoló, O 230 mm-es vágókoronggal.