MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Ablakcsere módszerek

Ablakcsere módszerek Az ablakcsere módszerek két csoportra oszthatók, bontás-beépítés illetve tokba való beépítés. Cikkünkben ezt a két egymástól eltérő megoldást szeretnénk röviden bemutatni. Természetesen mielőtt még a részletek feltárásra kerülnek, előrebocsátható, hogy a tokba való beépítés nem a leg kézenfekvőbb megoldás, a hőszigetelési mutatók nem érik el egy teljes körű nyílászárócsere várható eredményeit.

Tokcserés ablakcsere:
Ilyen esetekben tokostul kerül bontásra az ablak, majd a keletkezett nyílásba, egy teljes nyílászáró szerkezet kerül beépítésre, tokkal és ablakszárnnyal. Az egyedi igényekhez igazodva történik a redőny előkészítés, mely árnyékolástechnikai eszközök lehetnek elé-, fölé szerelhető kivitelűek. Bontás-beépítés során a tok körüli falrészek sérülése elkerülhetetlen, ezért azok helyreállítási további kőműves szakemberek bevonását igényli.

Meglévő tokba való beépítés:
Jellemzően akkor esik erre a választás, ha a bontási és helyreállítási munkák költsége, meghaladja egy tokcserés ablakcsere összegét. Például olyan belvárosi lakások, melyek belmagassága 3 m környékére tehető. Ilyen esetekben az ablakok nem csak nyílászáróként funkcionálnak, hanem teherhordó szerkezetek, illetve nem különálló elemek, több köbméter faanyaggal vannak körülbélelve, ezek kibontása statikailag veszélyeztetheti az épület stabilitását. Nem 100%-os megoldás, azonban így is nagyságrendekkel növelhető a lakás hőszigetelési tulajdonságai.