MENU
Ajánlatkérés
HÍREK, INFORMÁCIÓK
Az emberek modern, hőszigetelt garázskapura vágynak
Sokan kissé megfeledkeznek a ház legnagyobb nyílászárójáról amikor építkeznek vagy felújítanak. Pedig a garázskapu mind funkcionálisan, mind pedig strukturálisan képes befolyásolni a kész épületet.
ÁLLÁSAJÁNLATOK!!!
Nyílászáró szakkereskedés bővülése miatt keresünk Értékesítő kollégákat azonnali kezdéssel Budapestre a XXII. és a IV. kerületbe. ( nem kell ügyfeleket felkutatni, nem házalós álláslehetőség )
<< Hírarchívum >>
Üzleteink:
BUDAFOK
Telefon/Fax: 06-1-226-1131
Email: info@aronhaz.hu
Hírek, információk

Fa vagy műanyag ablakot vegyek?

Fa vagy műanyag ablakot vegyek? Ablakvásárlás során a legelső döntés, amit meg kell hoznunk, hogy fa vagy műanyag ablakot szeretnénk vásárolni. Saját igényeinket felmérve meg kell határoznunk, hogy melyik az a termékcsalád, amelyik ténylegesen birtokolja azokat a jellemzőket melyeket fontosnak ítélünk. Mindkét ablaktípus mellet számtalan érv és ellenérv sorakoztatható fel, ezekből szedtünk össze párat az általunk relevánsnak tartottak közül, ezzel segítve az első lépések megtételét.

A jól bevált fa ablakok már bizonyítottak a múltban, több évtizedet is kibírnak, így most fiatalabb társukon, a műanyag ablakokon a sor, hogy bizonyítsák, megállják a helyüket. Teljes bizonyossággal nem állíthatjuk, hogy a fa vagy műanyag ablak a megbízhatóbb, ha kizárólag a tartosság alapján akarjuk megítélni a kérdést, mert a műanyag ablakok még nincsenek olyan régóta forgalomban, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, melyik típus képes hosszabb távon kiszolgálni tulajdonosát. Azt azonban kijelenthetjük, hogy mindkét ablakprofilnak vannak olyan tulajdonságai, amiket a másikkal szemben előnyként kell értékelnünk.Továbbá azt is kijelenthetjük, hogy mindkét termékcsalád képviselteteti magát a rossz minőségű termékek kategóriában is, így valóban igazak a köztudatban elterjedt rossz tapasztalatok mindkét ablakprofillal kapcsolatban (amiknek manapság már nincs túl sok igazságalapjuk). A megoldás, a megfelelő forgalmazó és/vagy gyártó megtalálása, kiknek termékeit megismerve kell megválasztani a számunkra legideálisabb konstrukciót az ár-érték arányt figyelve, időt és energiát nem spórolva annak megtalálására.


A fa ablakok előnyei a gyenge minőségű műanyag ablakokkal szemben:

  • Már bizonyították időtállóságukat.
  • Deformálódása esetén egy asztalos könnyedén helyreállítja a keletkezett károkat.
  • A fa ablakok általában dekoratívabbak fehér műanyag társaiknál.
  • A fa ablakokkal rendelkező házak jobban szellőznek, tehát nem kell olyan gyakran szellőztetni, mint egy műanyag ablakokkal ellátott házakat.
  • A jó minőségű fa ablak rendkívül időtálló, amennyiben megkapja a szükséges felületkezelést ciklusról – ciklusra.

 

A műanyag ablakok előnyei a gyenge minőségű fa ablakokkal szemben:

  • A jó minőségű műanyag ablak időjárás, víz, ütés és UV-álló, ebből adódóan nem kell pár évente újrafesteni, felületén nem keletkeznek sárgás, szürkés, barnás foltok.
  • Egy jó minőségű műanyag ablak harmadannyiba kerül, mint egy jó minőségű fából készített ablak.
  • Kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.
  • A fa ablakok esetén felmerülő hibák nem jelentkeznek: nem korhad, nem szívja magába a nedvességet és nem is szárad ki, tartja az alakját, anyaghibáktól mentes.
  • Tisztántartása pofonegyszerű.
  • Újrahasznosított műanyagból is tökéletes profilok vannak forgalomban.
  • Nem csak fehér, hanem színes műanyagból készült ablakok is kaphatók.